fbpx

2013. július 1-jétől hazánkban is bevezették a megtett úttal arányos elektronikus útdíjszedési rendszert, amely a magyar úthálózat (autópályák, autóutak és főutak) kijelölt, összesen több, mint 7000 km hosszú szakaszaira vonatkozik.

Kire vonatkozik és kire nem a díjfizetési kötelezettség?

A HU-GO megtett úttal arányos elektronikus útdíjszedési rendszerben a díjfizetési kötelezettség a 3,5 tonna megengedett legnagyobb össztömeg feletti tehergépkocsikra, vontatókra (ideértve a nyerges vontatót is), valamint az ilyen gépjárműből és az általa vontatott pótkocsiból, félpótkocsiból álló járműszerelvényekre vonatkozik.

Hogyan fizethetek?

Regisztrált felhasználóként

A regisztrált úthasználók az előrefizetéses használati mód esetén a regisztráció során létrehozott folyószámlájukat előre feltölthetik. A megtett út díját ebből az egyenlegből automatikusan levonja a rendszer, amennyiben a bevallás fedélzeti eszközzel valósul meg, illetve viszonylati jegy tervezése esetén is az egyenleg csökken a jegy árával.  Az egyenleg feltöltése a töltőállomásainkon történő fizetéssel(bankkártyával, üzemanyagkártyával, készpénzzel) lehetséges.

Nem regisztrált felhasználóként

Ha nem regisztráltál a HU-GO rendszerbe, kizárólag viszonylati jegy megváltására vagy jogosult. Az úthasználat árát személyesen a töltőállomásokon rendelkezésre álló fizetési eszközökkel (készpénz, bankkártyás fizetés, üzemanyagkártya, stb.) fizetheted ki.

A HU-GO útdíj értékesítést végző M.Petrol töltőállomásokról a töltőállomás-kereső oldalunkon tájékozódhatsz.
Részletes információk: HU-GO ELEKTRONIKUS ÚTDÍJSZEDÉSI RENDSZER