06szept, 21 szeptember 6, 2021Hírek

Napelemes villamosenergia-termelő rendszer telepítésével korszerűsítettük bajai töltőállomásunk.

FK-RASZTER Építő Zártkörűen Működő Részvénytársaság

Projekt címe: M.PETROL Korlátolt Felelősségű Társaság
A projekt elszámolható összköltsége: 9 839 666 Ft
Szerződött támogatás összege: 5 411 816 Ft
Támogatás mértéke: 55 %
Projekt befejezési dátuma: 2021.09.06.
Projekt azonosító száma: GINOP-4.1.4-19-2020-00927
Projekt megvalósítási helyszíne: 6500 Baja, Keleti krt. 47/c

Projekt leírás:

Az M. Petrol Korlátolt Felelősségű Társaság 2012 alakult gépjármű üzemanyag kereskedelem céljából, mely főtevékenysége is egyben. A kezdetben néhány kút üzemeltetésével induló vállalkozás mára országosan kiterjedő frenchiseá nőtte ki magát és mintegy 17 milliárd Forintos árbevételt ért el a 2018-as lezárt üzleti évében. .  Jelenleg mintegy 45 töltőállomással rendelkezik, mely dinamikusan fejlődik és bővül. Az utóbbi években például az M3, M5 és M6 autópályákon is megjelent a M. Petrol név, amely itt is az igényességet, megbízhatóságot jelenti az ide betérőknek. Kereskedelmi politikája a helyi igények naprakész ismeretén és fogyasztóbarát árképzésen alapszik.

A projekt célja az M. Petrol Korlátolt Felelősségű Társaság megújuló napenergiát hasznosító rendszerének telepítése volt a vállalat villamos energia használatának részbeni fedezése céljából. Jelen projekt a Baján található töltőállomás villamos energia felhasználásának részbeni fedezésére szolgál.

A 34,04 kWp csúcsteljesítményű HMKE rendszer az épület tetőszerkezetére került telepítésre.  A megvalósítási hely villamos energia fogyasztása éves szinten cca 83 560 kWh, melynek 40%-át fedezi a napelemes rendszer villamos energia hozama (34 040 kWh).

Mivel ez idáig az M. Petrol Kft. nem alkalmazott megújuló energiát hasznosító technológiát a villamos igényének fedezésére a bajai telephelyén, így e beruházás megvalósításával:

  1. Elindult a felzárkózás útján a magyar vállalkozói szféra többségéhez, hogy maga is „zöldvállalkozássá” váljon.
  2. Ökológiai lábnyomának és ÜHG kibocsájtásának csökkentése elkezdődött, valamint
  3. Éves villamos energiaigényének minél nagyobb mértékben történő kiváltása megújuló energia által fog a jövőben történni.
  4. A fenti célok elérésével a Vállalkozás energiahatékonysági fejlesztése által elért primer energia felhasználás csökkenés éves szinten 201,54 GJ, mely évente 28,08 tonna üvegházhatású gázkibocsájtás csökkentést jelent.