08okt, 21 október 8, 2021Hírek

Napelemes villamosenergia-termelő rendszer telepítésével korszerűsítettük nyúli töltőállomásunk.

FK-RASZTER Építő Zártkörűen Működő Részvénytársaság

Projekt címe: Az M. Petrol Kft. nyúli telephelyének energetikai korszerűsítése napelemes rendszerrel
A projekt elszámolható összköltsége: 9 550 000 Ft
Szerződött támogatás összege: 5 252 500 Ft
Támogatás mértéke: 55 %
Projekt befejezési dátuma: 2021.10.08.
Projekt azonosító száma: GINOP-4.1.4-19-2020-00967
Projekt megvalósítási helyszíne: 9082 Nyúl, Kossuth Lajos u. 0116/12/A

Projekt leírás:

Az M. Petrol Korlátolt Felelősségű Társaság 2012 alakult gépjármű üzemanyag kereskedelem céljából, mely főtevékenysége is egyben. A kezdetben néhány kút üzemeltetésével induló vállalkozás mára országosan kiterjedő frenchiseá nőtte ki magát és mintegy 17 milliárd Forintos árbevételt ért el a 2018-as lezárt üzleti évében. .  Jelenleg mintegy 45 töltőállomással rendelkezik, mely dinamikusan fejlődik és bővül. Az utóbbi években például az M3, M5 és M6 autópályákon is megjelent a M. Petrol név, amely itt is az igényességet, megbízhatóságot jelenti az ide betérőknek. Kereskedelmi politikája a helyi igények naprakész ismeretén és fogyasztóbarát árképzésen alapszik.

A projekt célja az M. Petrol Korlátolt Felelősségű Társaság megújuló napenergiát hasznosító rendszerének telepítése volt a vállalat villamos energia használatának részbeni fedezése céljából. Jelen projekt a Nyúl településén található töltőállomás villamos energia felhasználásának részbeni fedezésére szolgál.

A 34,04 kWp csúcsteljesítményű HMKE rendszer az épület tetőszerkezetére került telepítésre.  A megvalósítási hely villamos energia fogyasztása éves szinten cca 60 907 kWh, melynek körül belül 55%-át fedezi a napelemes rendszer villamos energia hozama (34 040 kWh).

Mivel ez idáig az M. Petrol Kft. nem alkalmazott megújuló energiát hasznosító technológiát a villamos igényének fedezésére jelen telephelyén, így e beruházás megvalósításával:

  1. Elindult a felzárkózás útján a magyar vállalkozói szféra többségéhez, hogy maga is „zöldvállalkozássá” váljon.
  2. Ökológiai lábnyomának és ÜHG kibocsájtásának csökkentése elkezdődött, valamint
  3. Éves villamos energiaigényének minél nagyobb mértékben történő kiváltása megújuló energia által fog a jövőben történni.
  4.  A fenti célok elérésével a Vállalkozás energiahatékonysági fejlesztése által elért primer energia felhasználás csökkenés éves szinten 193,07 GJ, mely évente 25,5 tonna üvegházhatású gázkibocsájtás csökkentést jelent.